woensdag 15 oktober 2014

prentje en de toverkist

Ik zag 'm liggen. Mijn hart ging sneller kloppen. Zou ik?
Nee, ik had een duidelijke afspraak met mezelf gemaakt. Geen illustratieboeken meer.

Zoon mag elke Kinderboekenweek een boek uitzoeken. Dat is een van onze tradities (en hoe ouder hij wordt, hoe meer ik merk hoe sterk hij hangt aan onze tradities). Om half 5 renden we afgelopen zaterdag Broese binnen.
En terwijl hij een boek voor zichzelf uitzocht, zag ik een fantastische doos liggen.
In de doos zat een boek dat alles had waar ik van hou: retro-illustraties - maar dan in een modern jasje -en een subtiel en subliem kleurgebruik.

Spijtig legde ik de doos weer terug. Had ik niet afgelopen zomer bijna al mijn illustratieboeken verkocht vanwege de verhuizing naar de kleine Petteflet-met-amper-bergruimte?

Maar het boek bleef in mijn hoofd hangen. Ik merkte dat ik het ging verkopen aan mezelf (van 'je hebt zo hard gewerkt de laatste tijd' tot 'eigenlijk is het ook een interieurobject, zo met die doos en net de goede kleur groen').
Verkocht.

Dus bij hoge uitzondering: 'Wat zit er in die kist?' van de talentvolle Belg Pieter Gaudesaboos.

Want we gaan hier natuurlijk geen gewoonte van maken.
© Alle illustraties zijn afkomstig uit het boek: Wat zit er in die kist? Pieter Gaudesaboos, uitgeverij Lannoo

12 opmerkingen:

 1. Oh, Pieter is top! Hij zat bij mijn moeder in de kleuterklas en woont hier om de hoek. Een fantastische kerel naar wiens boeken onze kinderen ook heel vaak teruggrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Oon: wow, hoe klein blijkt de (creatieve) wereld weer te zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je maakt er gewoon een nieuwe traditie van, jij mag ook elke kinderboekenweek een nieuw boek uitzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er goed uit! Inderdaad een mooi stuk om in huis te hebben. Hier ook elk jaar een boek met kinderboekenweek. Dit jaar lukte het niet zo. Eerst niets leuks kunnen vinden en dan niet kunnen kiezen. Ik was het wel zat na een half uur. Toen vonden de dames een groot kleur/stickerboek van dinosaurussen. Gelukkig mag ik voor 5 december weer wat voor ze uitzoeken, dan een echt boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oké, dit is niet helpend voor je goede voornemen: Maar je mag jezelf af en toe toch gewoon verwennen met totaal nutteloze spullen die je alleen maar graag wilt hebben omdat je ze zo mooi vindt?? Doe ik geregeld. En mijn goede voornemen is nu om me daar niet meer schuldig over te voelen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan me erg goed voorstellen dat je niet lang met jezelf hebt te hoeven onderhandelen en dat die zo verkocht was........en je hebt gelijk het is naast een mooi boek een prachtig intérieur object in de perfecte kleur

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ervoor naar de fnac gereden…hadden ze het daar nog niet zeker!! Wat zit er eigenlijk in die kist?

  BeantwoordenVerwijderen