dinsdag 21 juni 2011

prentje en de juf

Het is 10 minuten-avond. Tien minuten om de voortgang van Zoon te bespreken. Het gaat goed met hem, vooral rekenen heeft zijn interesse (voor mij onvoorstelbaar). Hij volgt een aangepast programma, zodat hij voldoende wordt uitgedaagd.

Tien minuten waarin ik 1 onderwerp vermijd: het weggaan van de juf. Vorige week kregen we opeens out of the blue een brief waarin werd aangekondigd dat Zoon's juf had besloten om de school te verlaten. Ze vindt de school niet 'Jenaplan' genoeg. Ze voelt een afstand tot het bestuur. Voor ons een mokerslag.

Juf F is de liefste en meest toegewijde juf die ik ken. Ze 'ziet' mijn Zoon. Ze heeft hem geleerd weerbaarder te worden. Ze aaide hem over zijn bolletje zodat hij eindelijk in slaap kon vallen op kamp.
Ze houdt van haar kinderen en de kinderen houden van haar.

De tranen rollen over mijn wangen als ik er toch over begin. Ik had Zoon zo graag nog een jaar Juf F gegund. Om hem nog weerbaarder te maken. Om te genieten van alle liefde die ze uitstraalt.
Ik kan alleen maar hopen dat zijn nieuwe juf  ook zo toegewijd is, maar ergens weet ik wel dat dit niet mogelijk is. De lat ligt ongelofelijk hoog.

Dank je wel, lieve F. Zoon had zich geen betere juf kunnen wensen.

5 opmerkingen:

 1. Mijn kinderen gaan nog niet naar school maar een toegewijde leerkracht lijkt me zo belangrijk. Wat vreselijk jammer dat de juf weg gaat. Hopelijk bevalt de nieuwe juf straks goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh...lief hoe dat schrijft. Groetjes van een andere juf. Die ook weggaat op haar school. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dat is waar leerkrachten het voor doen! Groetjes van nog een andere juf, die lekker op haar eigen school blijft en haar kinderen morgen een extra dikke knuffel geeft :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog genoeg stof hoor, het wordt wel een ander stofje maar ik weer nog niet welk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, ik kan me dat zo goed voorstellen...... Mijn dochter heeft ook de liefste juf van de wereld (toevallig ook op een Jenaplanschool), zo iemand is goud waard! Komt vast goed natuurlijk, maar toch..... Succes ermee!
  Erg leuke blog heb je, ga het even op mijn gemak bekijken straks!
  Groetjes, Sacha (maarnietvangrijs.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen