zondag 27 februari 2011

prentje en de Gouden Boekjes

'Vind je het jammer mama, dat de tentoonstelling van de Gouden Boekjes nu afgelopen is?', vraagt Zoon bezorgd. 'Wel een beetje', zeg ik eerlijk.

We waren dan ook nog op de valreep in Baarn. Vandaag was de laatste dag van de onvolprezen tentoonstelling 'Gouden Boekjes Beestenboel' in Kasteel Groeneveld. Toen de tentoonstelling net open was, waren we er, en nu waren we er ook weer om afscheid te nemen.
Ik schreef er vorige week al over, maar deze tentoonstelling klopt wat mij betreft helemaal. De kinderen worden als het ware deel van het verhaal.

De tentoonstelling werd afgesloten met een lezing door Joke Linders, die een boek schreef over hoe de Gouden Boekjes in Nederland zijn beland. Eerder is zij gepromoveerd op Annie M.G. Schmidt, een van mijn heldinnen. Het viel niet mee om Zoon tijdens de lezing zoet te houden, maar hij leefde op toen hij mocht vertellen over Oetel, een van zijn favoriete Gouden Boekjes.

Weemoedig verlieten we het kasteel, nou ja, ik dan. Zoon verheugde zich op een bezoek aan de speeltuin in 'Boer Nijhof',  het woonwarenhuis dat om de hoek zit. Zoon heeft deze winkel zo gedoopt in de periode dat hij verzot was op de boekjes van Bob de Bouwer, waar een boer in voor kwam die zo heette. Een liefde die we helaas niet samen konden delen.

Maar de liefde voor de Gouden Boekjes gelukkig wel.

6 opmerkingen:

 1. O dat ziet er inderdaad een geweldige tentoonstelling uit! De Gouden boekjes zijn zo leuk. Ik heb er helaas maar eentje, die van de vijf brandweermannetjes =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat ik dit nu pas zie! Ik twijfelde of ik er met onze zoon van net twee naartoe zou gaan; is hij niet te jong? En het is zo'n eind weg... Maar nu ik de foto's zie en je blogpost lees zou ik alsnog willen gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Hanneke: ik weet niet waar je woont, maar er zijn plannen om de tentoonstelling ook in Helmond te houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De gouden boekjes zijn heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen