donderdag 25 augustus 2011

prentje en de fotocollages

Rommelmarktcursus, les 3. Focus u op bepaalde thema's of onderwerpen, anders ziet u door de bomen het bos niet meer.

Mijn lijstje ziet er als volgt uit: circus, caravans, Volkswagenbusjes, oude prentenboeken (what's in a name?) en geborduurde schilderijen. Ai, best een flinke lijst, bedenk ik me nu. Maar goed, afgelopen zondag scoorde ik op alle gebieden. Het toppunt van geluk voor mij is als ik dan ook nog verschillende vondsten kan combineren.

Zo kocht ik een hele serie landenboeken, met fantastische vakantiefoto's uit de jaren 50. Mijn hersenen werken dan op volle toeren, en als ik dan ook nog twee Volkswagenbusjes vind, zie ik gelijk voor me hoe ik deze voor de foto's plaats en opnieuw fotografeer met de Hipstamatic.

Daar word ik nu zo blij van. Man iets minder, want die moest alle boeken sjouwen.

Was het vorig jaar een vakantie met de focus op hip handwerk (borduren uit een jaren 70 boekje, poging tot haken), dit jaar richt ik me meer op ontwerpen. Met het accent op retro/vintage.
Zo zit er een ontwikkeling in mijn 'creatieve proces' en probeer ik uit te vinden waar mijn talent ligt.

Dat is dan weer het voordeel van elke zomer op dezelfde plek vakantie vieren; de vergelijking is gemakkelijker te maken.
 
Ben benieuwd waar mijn interesses volgend jaar naar uitgaan.
Ik hoop alleen dat het dan wat beter weer is.

4 opmerkingen:

  1. Haha, die foto's, gaaf!
    Ik heb ook altijd van di lijstjes, heel herkenbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's!! Ik kan uren kijken naar oude foto's, vind het interessant om een beeld te krijgen van hoe mensen toen leefden.

    BeantwoordenVerwijderen