dinsdag 9 augustus 2011

prentje en de kofferbakmarktvondst

Ik vind weinig dingen zo fijn als over rommelmarkten zwerven. Bij ons huisje aan de Noordhollandse kust worden vaak kofferbakmarkten gehouden. Mensen leggen dan een kleedje voor hun auto/busje/aanhangwagen die ze even daarvoor vol geladen hebben met spullen, en voilà, de handel kan beginnen.

Afgelopen zaterdag heb ik zo een geborduurde Spaanse danseres op de kop getikt, voor de lieve som van 1 euro. Foto houdt u nog van me tegoed. Andere schatten zijn: een prentenboek uit mijn jeugd, en een oud boek over Oostenrijk. De foto's liggen er nog los in.

Maar mijn aller-, aller-, allermooiste rommelmarktschat is een houten retro-circus. Ook voor maar 1 euro! Ik zou het voor elk figuurtje apart hebben betaald. 'De kinderen hebben er heel veel mee gespeeld', zei de lieve grijze mevrouw achter het kleedje. Haar man kwam nog aanzetten met een trommeltje en een tas om alles goed te kunnen vervoeren. Ik liet ze fijn in de waan dat het ook voor mijn kind was. Inwendig juichend liep ik verder over de markt.

Mijn vakantie was (bijna) gered.

8 opmerkingen:

 1. Ha ha wat een timing hebben we. Zondag was ik op een kofferbakmarkt en was al net zo blij met mijn vondsten dat ze vanavond op m'n blog zijn gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat maakt ook mijn week hoor, een fijne rommelmarktvondst. Leuk dit circus!

  (We zijn alweer lang en breed terug uit Zweden helaas, de foto's op mijn blog zijn om na te genieten ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn he van die leuke dingen voor weinig! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Monique..!!!
  Hebben we niet van een vreemde hè dat struinen op rommelmarkten! Ik kan ook altijd zo genieten van mijn vondsten....anderen snappen daar soms niets van, maar ik laat ze rustig in die waan. Ik geniet.

  Liefs je nicht ut Snits..!XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat retrocircus is inderdaad erg cool. Maar ik ben natuurlijk vooral benieuwd naar je geborduurde Spaanse, genialiteit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ook ik ben heel benieuwd naar het borduursel.
  Klinkt alsof ie eigenlijk hier aan de muur hoort!
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, en wat schattig he, dat ze dan met zo'n blik aankomen om het mee te nemen hihi ♥Judith

  BeantwoordenVerwijderen