donderdag 29 december 2011

prentje en de kerstdagen

Zoooo, heeft u de kerstdagen overleefd? Wel een gedoe altijd hè? Ik moet zeggen dat ik er dit jaar goed doorheen ben gerold. 

Onze kerst begon dit jaar al op zaterdag, toen we met de schoonfamilie naar het Dolfinarium gingen. Tip: als u een attractiepark, dierentuin of iets anders wilt bezoeken: doe dat op de dag voor kerst. Zorg dat u die boodschappen eerder in huis heeft gehaald en ga op pad. U heeft het complete park voor uzelf. 

'Het heet toch geen Geitonarium?', vroeg Zoon bijdehand toen hij bij de ingang van het Dolfinarium op een soort alternatieve kerststal (inderdaad, met geiten) stuitte. Maar gelukkig moest hij na een uitgebreid privé-show van de dolfijnen zijn beeld bijstellen. 
Ik moest natuurlijk even vertellen dat ik op Curacao ook met dolfijnen heb gezwommen. 'Zwom je dan ook tussen het afval, mam?', vroeg hij, turend naar het onderwaterbeeld van de slimme dieren. Daar ging mijn stoere verhaal. Het water waar hij naar keek was inderdaad nogal troebel door onder andere waterplanten. 

En na een lekker etentje met de schoonfamilie in Elburg, was het zomaar kerstochtend. 'Vandaag doen we allemaal waar we zelf zin in hebben', stelde ik 's ochtends voor. En voor de een betekent dat uitgebreid in bad met kaarsjes aan. De ander stapt op de fiets om een frisse neus te halen, en de derde stort zich op zijn nieuwe spel. U mag zelf bedenken wie wat doet...

'Dit is voor mij wel een ideale invulling van kerst', verzuchtte ik 's middags op de bank in mijn pyjamabroek, bladerend in mijn nieuwe illustratieboeken die onder de kerstboom lagen (waarover later meer, uiteraard). Zoon kroop op mijn buik en samen vielen we in slaap. We werden gewekt door Man die heerlijk had gekookt. Om kwart over 9 's avonds herinnerde Zoon me eraan dat ik had beloofd samen kerstkoekjes te bakken. En zo stonden we even later in de keuken. Een onorthodoxe eerste kerstdag, maar wel een heerlijke.

Tja, wat kan ik u verder nog vertellen over afgelopen (kerst)dagen? Over het kinderkerstconcert van Janine Jansen misschien? Het etentje met de prentjes dat zowaar redelijk normaal verliep? Over het bezoek aan ons huisje aan het strand? Of over de mooie vaas van Sissy-Boy waar ik al een half jaar een oogje op had en die nu voor de helft was? Over ons dagje Amsterdam waar we het Muizenhuis in 'het echt' zagen? Of over de kerstversiering die ik bij Paperchase in de Bijenkorf voor twee euro mee mocht nemen? 

Volgens mij ben ik wel lang genoeg aan het woord geweest. Ik wens u alvast een geweldig 2012, mocht ik me niet eerder melden. Maar dat kan ik nooit van tevoren inschatten...

4 opmerkingen:

 1. Waaw die kerstversiering is echt te gek! Zoooo schattig!
  Lekker he, zo'n kerstdag waarop iedereen z'n gang gaat! En waarom ook niet!
  Ik wens jou ook alvast een goede jaarwisseling :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haaaaa dat klinkt goed! En dat was jij natuurlijk, die ging fietsen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tikje jaloers op uw eerste kerstdag...
  (maar het zij u gegund natuurlijk, dat wel)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke kerstdag! En wow, het muizenhuis in het echt!

  BeantwoordenVerwijderen