vrijdag 9 december 2011

prentje en de kerstversiering

Even een kleine waarschuwing voor alle kersthaters: ik adviseer om de komende tijd deze blog even te vermijden. Want we gaan los met de kerst! En dan met name om het gebied van versiering, de kerst zelf valt altijd een beetje tegen. Maar daar laten we ons niet door ontmoedigen, het gaat om de voorpret.

Ik kan soms een beetje verdrietig worden als ik in deze periode door het gemiddelde tuincentrum banjer. Want heel veel kerstversiering vind ik zo lelijk niet zo mooi; nogal oubollig.
Ik ben dol op kerstversiering, maar dan wel met wat humor. En kleur. Glimmende gouden kerstballen vind ik eigenlijk niets. En ik hou eerlijk gezegd ook niet zo van rood, tenzij het gecombineerd is met flink wat oranje en roze.

In de loop der jaren heb ik aardig wat kerstspullen verzameld. Man, ik kan inmiddels wel acht bomen versieren. Mijn favoriete kerstleveranciers zijn de Hema, Albert Heijn en het Deense Rice.
En elke kerst komt er wel weer wat bij. Zo vond ik dit jaar deze geweldige theedoek bij H&M, tijdens een gezellig dagje Amsterdam met Man en Zoon. De XMAS-letters heb ik vorig jaar in Stockholm gekocht. Op deze manier heeft elke kerstdecoratie een bepaalde herinnering, en worden ze voor mij extra speciaal.

We trappen dit jaar af met wat losse items van prentje's kijk op kerst. En dan moet de boom nog komen, vol Return to Sender-kersthangers. En mijn witte en roze nepbomen liggen ook nog op zolder, klaar op vol gehangen te worden met gehaakte figuren. Want knalroze, dat is echt mijn favoriete kerstkleur. En de clowns gaan uiteraard ook nog kerst vieren.

Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb...

9 opmerkingen:

 1. Nou ik ben benieuwd! Ik zag het houten boompje gisteren nog bij de AH liggen, toch maar niet meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja heerlijk!!! Ik kom kijken hoor, ik ben ook dol op kerstversieringen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Iemand met wie ik mijn voorliefde voor achterlijke ballen aan een hanger kan delen haha... Ik zal ook eens een plaatje schieten van de wonderlijke bewoners van onze boom zoals de roze kip met stipppen...
  Ik wens je in ieder geval veel voorpret!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou kom er maar door hoor.... volgens mij hebben we dezelfde kleurrijke ideeën over kerst (zo ook over dat de kerstdagen zelf níet het hoogtepunt zijn, maar een soort anticlimax) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk kerst versiersels! Hier ook al druk bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een inspiratie...heerlijk!!!!! Ik ga morgen aan de slag!!
  Fijn weekend!!!!

  BeantwoordenVerwijderen