maandag 22 februari 2010

prentje en de kapperZoon heeft al een tijdje lang haar. Dat staat hem goed, vind ik. Er is echter een probleem: hij wordt soms aangezien voor een meisje. Vooral door wat oudere mensen. Die vinden lang haar + grote blauwe ogen = meisje. En dat vinden stoere jongens van vijf niet leuk. Althans, niet die van mij.
Dus toen we onlangs bij de kapper waren, deed hij zijn beklag. 'Ze denken dat ik een meisje ben', deelde hij de kapper mee. 'Alleen oma's, hoor', probeerde ik nog halfslachtig. Maar het was al te laat. 'Dan gaan we toch een stoer jongenskapsel knippen', zei onze lieve kapper, die zelf ook een zoon van deze leeftijd heeft. En tja, wat moet je dan hè, als ijdele mama. Je wilt natuurlijk ook dat je kind zich lekker voelt.
En nu is het haar van Zoon dus een stuk korter. En mis ik zijn lange manen, waar ik deze zomer zo lekker doorheen kon kroelen.
We gaan het weer laten groeien, als het aan mij ligt. Maar ik heb natuurlijk steeds minder in te brengen.
Dus alvast een oproep aan alle oma's en opa's in het midden van het land: komt u Zoon deze zomer tegen, mondje dicht hoor. Het is gewoon een stoere vent.
Straks wil hij zijn kettingen ook al niet meer om.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb ook lang haar dus ik herken het probleem. Alleen ik ben al 17 dus trek ik me er niets meer van aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk stukje weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geniet ik toch altijd van je geweldige verhalen, goede schrijfstijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind jongetjes met lang haar zo leuk. Hij lijkt op jou, of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jahaa! Het is gelukt met de reacties, wat goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij onze zoon Vinn (3 jaar) precies het zelfde probleem. Alleen bij ons zeggen gewoon heel veel mensen, nou die mag ook wel een naar de kapper!!!!!!!!!!! Nou dat hebben we vanmorgen dus weer gedaan en wat denk je ik heb weer spijt ik heb het al eens eerder kort(er) laten knippen maar elke keer denk ik nee het is m`n langharige mannetje niet meer. Gelukkig groeit z`n haar snel en van de zomer heeft hij weer lekker lang haar!!! Dus ook voor de mensen in het noorden hou je opmerkingen maar voor je. Want jongens met lang haar zijn stoer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou me maar niet teveel aantrekken van al die reacties. Ze zijn vaak niet leuk, maar maken een kind ook sterker om gewoon vol te houden als hij het zelf (ook) graag wil.
  Voor extra steun is er ook nog de Club van Jongens met Lang haar :
  maartenwillemsen@telfort.nl voor info.
  Keep growing! grioet Maarten

  BeantwoordenVerwijderen