vrijdag 12 november 2010

prentje en de vrije dagen

Als je kind op een Jenaplanschool zit moet je rekening houden met veel, heel veel vrije dagen. Wij hadden vroeger de zomer-, de herfst- en de kerstvakantie (en met een beetje mazzel nog een voorjaarsvakantie); nu mag je al blij zijn als ze een volle week achter elkaar naar school gaan.
Deze week had Zoon donderdag (vanwege teveel uren -duh!) en vrijdag (studiedag) vrij.
Hoe gingen we dat weer oplossen?
'Misschien moeten we gewoon samen een keer vrij nemen', zei ik tegen Man. 'En er gewoon een lekker dagje uit van maken.' Dit soort dagen verdwijnen anders door het afvoerputje vanwege een beetje lamlendig voor de buis te hangen.
Maar ja, waar kun je naar toe met een zesjarige op een stormachtige donderdag in november? Ik herinnerde me dat Zus wel eens met haar zonen een dagje naar Center Parcs ging. Lekker een dagje zwemmen daar, en dan 's avonds weer op huis aan. De Eemhof in Zeewolde gebeld, geen probleem, we waren welkom.
En zo lagen we heerlijk in het subtropische zwemparadijs terwijl de regen tegen de ramen kletterde. Samen met Zoon alle glijbanen en iedere wildwaterbaan overwonnen, tot zijn lippen aardig blauw begonnen te kleuren. 'Dat is wel gek', zei Zoon terwijl hij klappertandend door het subtropische paradijs naar zijn handdoek liep, 'Ik heb het koud en warm tegelijk. Kijk mam, ik heb warm kippenvel'.

Tijd om naar huis te gaan.

1 opmerking:

  1. Dat zal lekker rustig zijn geweest in de Eemhof.
    Dat soort studiedagen zijn geweldig om juist naar die attracties te gaan. Lekker vrij zijn als de meeste andere kinderen naar school gaan.
    Groetjes, Jos

    BeantwoordenVerwijderen