woensdag 26 januari 2011

prentje en de creaties

Het lijkt me heerlijk als je 1 ding hebt waar je je helemaal in kunt verliezen. Dat geeft rust, vermoed ik. Ik vind zoveel dingen leuk. Dat geeft onrust. Ga ik schrijven, of toch een hanger maken? Doe ik weer een poging om de naaimachine aan de praat te krijgen - even over die naaimachine. Nadat ik het stof eraf had geblazen heb ik toch wel een poging of 10 gedaan om met de bovendraad de onderdraad op te halen. En elke keer draaide die f@#3* bovendraad weer vast in die spoel daar onderaan die naaimachine. Teken van boven dat hier niet mijn talent ligt? Ik weet het niet.

Waar waren we? O ja, naaimachine of fotografie? Illustratie maken of een canvas doekje? Lastig.
Soms heb ik van die periodes dat ik denk dat ik het heb gevonden. Bijvoorbeeld met die canvas schilderijtjes: wekenlang combineer ik verf met textiel, haaksels met knoopjes, fournituren met borduursels.
Ik fantaseer over een webwinkel. Maar als puntje bij paaltje komt, kan ik geen afstand doen van mijn creatieve uitspattingen, omdat ze bij mij horen. En belanden ze met z'n allen op zolder, op een rek dat Man zelf heeft gemaakt. (En dat is nog een goede plek hoor, eerst lagen ze met z'n allen op een stapeltje, zielig te wachten tot ze op een goede dag uit hun stoffige hoek werden geplukt).

En ik ben ze bijna weer vergeten omdat ik me verloren heb in fotografie, of het maken van stoffen hangers.

Tot ik de was op zolder ga hangen, en ik langs de canvas doekjes loop.

Verbeeld ik het me nu of kijken ze me echt verwijtend aan?

9 opmerkingen:

 1. wat zijn ze leuk je verwaarloosde canvasjes..
  mooi rek is er ook voor gemaakt.
  (vorige week stond ik nog bij zo'n zelfde
  soort rek te twijfelen of het gekocht moest worden.
  Niet gedaan maar nu ik het zo zie bij jou….
  Heel herkenbaar hoor jou verhaal..
  ik kan soms ook zo moeilijk kiezen uit
  alle creatieve ideeën die in mijn hoofd huizen.
  Maar Thank God dat er creativiteit in t hoofd huist,
  wat zal t leven saai zijn zonder,
  toch?
  Heb de award in ontvangst genomen op m'n blog hoor.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien als je ze een beetje afstoft en even met ze praat, dat het dan wel weer goed komt? Ze zijn te leuk om lang boos te blijven volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken die onrust, heb het ook en daardoor ook altijd het gevoel dat ik tijd te kort heb want ik wil het allemaal kunnen doen...
  Je canvasjes zijn echt super leuk!
  ~ Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hihi dat heb ik ook, ik wil iets met: stof, haken, woorden, verf, hout, enz enz en dan tegelijk! Leuk je cancasjes, ik ben benieuwd naar die eerste, kan het niet zo goed zien op de foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank allemaal! Misschien moet ik ze toch maar weer naar beneden halen... @Chez Chouke: ik heb 'm nu iets ingezoomd; je kunt ook op de foto klikken, dan zie je 'm groter. En anders kan ik je ook nog een foto van alleen die canvas mailen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha... wat ben ik blij dat je bent gaan volgen zojuist op twitter. Mega herkenbaar. Heb ook 1003 projecten, dingen, bedenksels... Wel sinds kort een mini webwinkel. Alleen heb ik nog maar 1 baret verkocht uit de winkel, de rest vind ik zelf TE leuk. Daarnaast nog 5 blogs, een twitterverslaving en door dit alles veel te weinig tijd. Maar wel een leuk leven :) Ik zeg (schrijf) canvasjes aan de muur i.p.v. op dit rekje en gewoon blijven doen wat je allemaal doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even over je naaimachine, misschien helpt het als je je spoeltje omdraait. Je draadje tegen de richting in of met de richting mee, je moet het maar even proberen (als je het nog niet hebt gedaan tenminste).
  Het spoelhuis loshalen en schoonmaken kan ook wel eens helpen. En wat ook belangrijk is: de spanning van het spoeltje (kun je met het schroefje verstellen), als je aan het draadje trekt moet een klein beetje meegeven. Niet te strak maar ook niet te los dus...
  Succes! groet Martine

  PS. Sorry dat het op anoniem staat, maar ik weet nooit in welk vakje ik mijn e-mailadres moet achterlaten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Martine: dank Martine voor je tips! Ik heb inderdaad gisteren de machine weer aan de praat gekregen door het spoeltje om te draaien!

  BeantwoordenVerwijderen