zondag 30 oktober 2011

prentje en de clowns

Maak kennis met Tijl. Tijl is een circusclown, dat zie je zo. Al jaren trekt hij het land door met zijn circus.

En dat vindt hij leuk hoor, maar soms is hij ook een beetje eenzaam.
Nu liet de circusdirecteur zich laatst ontvallen dat Tijl twee neven heeft. Sindsdien kon hij aan niets anders meer denken. Hoe leuk zou het zijn als ze weer bij elkaar zouden komen? Maar dan moest hij ze eerst vinden.

Tijl is een moderne clown, dus startte hij zijn zoektocht naar zijn familie op internet.
Hij begon op Marktplaats. En als een wonder plopten zijn neven op het scherm. Hij deed meteen een bod.
Binnen vijf minuten kreeg Tijl reactie. Zijn neven waren net beloofd aan het bod onder hem. Tijl kon er niet van slapen. Elke dag keek hij toch even op de computer. En toen was daar opeens een mailtje. Iemand had zijn bod ingetrokken, Tijl was opnieuw de hoogste bieder. Maar dat was hij sowieso toch? Met een beetje nieuwe hoop mailde hij de mevrouw van de advertentie. Maar zij vertelde dat dit waarschijnlijk een automatisch bericht was, omdat iemand zijn bod had weggehaald. De deal stond nog steeds.

De hele week keek Tijl naar zijn neven. Ze stonden nog steeds op "gereserveerd". Tijl mailde maar weer eens naar de aardige mevrouw. Maar opnieuw kon ze hem niet geruststellen. De koper maakte het geld op de "ouderwetse" manier over, dat duurde een paar dagen. Dat kon Tijl, als moderne clown zijnde, amper bevatten.
De mevrouw gaf ook nog een tip: kijk eens op eBay. Tijl raakte daar een beetje van in de war. Had hij zich dan vergist? Waren dit toch niet zijn neven?

Hij besloot het er op te wagen. En ja hoor, daar stonden zijn echte neven. Blijkbaar waren ze in Amerika terechtgekomen. Dat heb je met circusfiguren, die gaan de hele wereld over. Tijl deed opnieuw een bod. Binnen tien minuten was de deal rond. Hij schrok alleen even toen hij de bezorgkosten zag. Die waren veel hoger dan hij op internet had gezien. Maar dat bedrag gold alleen voor Amerika.

En sindsdien droomt Toon weer over zijn neven. Als het goed is, kunnen ze elk moment op het vliegtuig stappen. Hij fantaseert over alle avonturen die ze samen gaan beleven. Over de hoge bezorgkosten is hij inmiddels heen. Voor familie moet je wat over hebben. Maar dan moeten ze wel komen.

Want het blijven immers circusfiguren.

4 opmerkingen:

  1. oh, ik ben benieuwd wat ze gaan beleven :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik ben benieuwd :) Hopelijk zijn de neven niet veramerikaanst en kunnen ze normaal met elkaar communiceren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wanneer vind de grote ontmoeting plaats en hoe heten ze. Zijn ze ook het circusleven ingestapt of zijn het tvclowns.

    BeantwoordenVerwijderen