woensdag 12 oktober 2011

prentje en de Efteling

Wij kregen als trouwe Toyota-rijders een uitnodiging in de bus voor een "Toyota Festatie".
Nou was dat niet zo interessant, ware het niet dat deze "festatie" in de Efeling werd gehouden, waar we voor een tientje naar toe konden. Kijk, dan wordt de festatie opeens een stuk interessanter, natuurlijk.

Ik heb een wat vreemde relatie met pretparken. Van te voren denk ik altijd: 'leuk', maar als ik daar dan met een mensenmassa in de rij sta, denk ik vaak: 'wat vond ik hier nou toch leuk aan?'

En ik weet nu het antwoord: het stralende gezicht van Zoon die de hele dag in het park huppelt, regen of niet. Die dapper in de achtbaan Joris en de draak gaat met zijn papa, en na afloop met een wit koppie beweert dat hij het fantastisch vond. Die braaf poseert op een paddestoel, omdat mama het liefst in het Sprookjesbos is.

Zelf moest ik wel even slikken toen ik zag dat de wachtrij voor Droomvlucht zeventig (!) minuten bedroeg.  Inmiddels was ik ook wel aardig verkleumd van de hele dag in de regen lopen, en bestond mijn Droomvlucht uit een ritje naar huis (in de Toyota, ja) om daar in een warm bad te gaan zitten.

Maar dat kon ik nog even op mijn (koude) buik schrijven. Want opeens was er een bord neer gezet waarop stond: "de Efteling is vandaag een uur langer open".

Stralend keek Zoon me aan, er inmiddels van overtuigd dat sprookjes echt bestonden.

Het bad moest nog even wachten.

5 opmerkingen:

 1. pretparken vind ik vreselijk en daar doen we niet aan, met een uitzondering:
  de Efteling!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op pretparken! Nou ja...de mensenmassa mag je dan wegdenken... ik ben dól op de achtbanen en andere snelle dingen!
  De Efteling is alweer jaaaaaren geleden dat ik er was, ik vind het echt zo duur, goed aanbod dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het ook niet zo op pretparken, maar de de Efteling is wel een uitzondering. Fantastisch park!

  (Vorig jaar ging ik voor het eerst in Joris en de Draak. Samen met Wolf, van Anki. Ik dacht: dat doen we effe. Maar mèn, wat ging het hard! Wij kwamen er ook allebei nogal wit uit...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja dat sprookjesbos!! Ik ga al vele jaren met klassen naar de Efteling, maar ze willen er maar niet aan he! Die paddenstoelen met muziek vind ik geloof ik echt als enige leuk...samen met jou dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou ook ontzettend van de Efteling, maar dan ook echt alleen van de Efteling. Andere pretparken vind ik Stom. (ben net een klein kind wat dat betreft) We wonen vlakbij dus toen Wolf nog geen vier was, hadden we een abonnement en dat was heerlijk. Lekker op maandagochtend door het Sprookjesbos. ;) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen