vrijdag 23 september 2011

prentje en de nieuwe cursus

Ik begin vanavond met mijn nieuwe cursus 'Illustratie en digitaal', van Kim Welling. Ik heb hier heel veel zin in, want ik heb het afgelopen jaar ontdekt dat mijn hart bij de grafische vormgeving ligt.

Wat ik graag zou willen, is een eigen 'handtekening'. Een tijdje terug was ik vooral bezig met textiele vormgeving. Ik combineerde schilderijen met stofjes, borduurde er een eindje op los, en combineerde knopen met vilt. Ook maakte ik veel hangers. Huisjes waren een terugkerend motief, evenals sprookjes.

Daarna ging ik vooral los met Photoshop. Ik bewerkte de stoffen digitaal, en combineerde ze vaak met verschillende foto's en illustraties.

Niet veel later kwam de retromania in mijn leven, vooral aangestoken door de Hipstamatic. Ik ontdekte de rommelmarkten, en combineerde attributen met oude foto's. Met name het circusthema kwam veelvuldig terug.

Onlangs heb ik een schetsboek gekocht en mooie Copic-stiften, en sindsdien teken ik er weer op los. De schetsen bewerk ik vervolgens digitaal.

Zucht. Die eigen handtekening laat nog even op zich wachten, vrees ik. Ik vind teveel technieken leuk.

Of misschien is de handtekening wel dat ik juist alles door elkaar combineer. Dat maakt het prentje.

6 opmerkingen:

 1. Is je handtekening niet iets van kleurrijke collages met diverse technieken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi dat heb ik met kleren, ik vind echt zoveel stijlen mooi....♥Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier en inspiratie gewenst! Lijkt me erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk je ontmoet te hebben! Op de inspirerende lessen.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaahh, het eigen handschrift... dat komt vanzelf hoor (eerst vooral veel proberen). Ik heb er ongeveer 5 jaar over gedaan haha! Maar wellicht vind je je eigen 'stempeltje' sneller... en anders: heb gewoon veel plezier onderweg! :)

  BeantwoordenVerwijderen