maandag 12 september 2011

prentje en de rust

Soms, als ik het bijvoorbeeld heel druk heb op mijn werk, vind ik het heerlijk om in het weekend een beetje rustig aan te doen. Dus toen ik Man in ons huisje aanbood om samen met Zoon naar het zwembad te gaan, kwam dat goed uit.

Na eerst nog wat relaxed te hebben rond het huisje, besloot ik naar het strand te fietsen om bij mijn favoriete strandtentje te lunchen. Ik vind dat geen probleem, om in mijn eentje op een terras te zitten. Als het maar niet zo'n terras is waar iedereen elkaar zit te bespieden en beoordelen. Maar op ons familieterras loop je eerder het risico een overenthousiaste senior naast je te krijgen met een haast dwangmatige behoefte om met iedereen een praatje te maken. Dat gebeurde dus ook.

Ik bestelde een flesje Prosecco en toostte zachtjes op mezelf en mijn vrije middag. De pastasalade die voor mijn neus werd gezet, smaakte prima.
Omdat het zo lekker weer was, maakte ik een lange wandeling langs het strand. Vervolgens liep ik via de duinen terug.

Ik hou van de overgang van de seizoenen. De herfst zit in de lucht, maar de zomer wil nog geen afscheid nemen. 

Mijn wandeling eindigde bij mijn huisje. Ik besloot om later maar mijn fiets op te halen bij het strand en na een beker thee was het tijd voor een heerlijke siƫsta. Toen ik even later gewekt werd door het opgewonden stemmetje van Zoon, was ik er weer bijna klaar voor mijn mama-rol.
Na een verfrissende buitendouche stelde ik Zoon voor om samen mijn fiets op te halen. Hij ging akkoord als hij een ijsje kreeg. Samen zaten we even later op het andere terras dat ons strandje rijk is.

Omdat het seizoen bijna ten einde loopt, heb ik sterk de behoefte om het nog even vast te houden. Dus toen we na het eten erachter kwamen dat we geen toetje hadden, stelde ik Man voor om een dessert bij een van de restaurantjes in ons kustdorpje te nuttigen.

En zo zat ik voor de derde keer die dag op een terras, telkens in een wisselde samenstelling. Ik begon in mijn eentje en eindigde met mijn gezin.

Precies goed voor een late zomerdag in september.

7 opmerkingen:

 1. o wat heerlijk die vrije tijd en zo'n fijne invulling ervan!!!! Ik zit helemaal met je mee te genieten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk, zo'n nazomerweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhhhh wat een genot! En inderdaad, die overgangsperiode in de seizoenen is prachtig. Vind ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk...en wat leuk die foto van jou! ♥Judith

  BeantwoordenVerwijderen